Reinholdt Bridge - ... sans for oplevelser Home   |   Site map   |   Search

Mazurien

Det polske område, Mazurien, er en ofte overset mulighed for en dejlig lejrskole/studietur. Et kuperet område med skove, marker og en mængde store og langstrakte søer. Byen Mikołajki (Mikowajki) er et center for bådsport.

I området kan man sejle på søer og floder som tilsammen udgør nogle af de længste kanoruter i Europa. Man oplever her et varieret dyreliv bestående af bisonokser, vildsvin, bævere, vilde heste og forskellige fuglearter. Og du skal være mere end ualmindelig uheldig, hvis du ikke oplever at se indtil flere storke.

I skovene udenfor byen Kętrzyn ligger resterne af Hitlers 'Wolfsschanze' - den østlige kommando bunker - der bestemt bør besøges.

Området er perfekt til lejrskoler og studieture, da det er muligt at udforske steder med faglig interesse. Vi har selv holdt sommerferier 4 år i træk i regionen og kan varmt anbefale byen, Gizycko, hvor vi har gode aftaler med flere hoteller. Vores favorit er det 2* Hotel Mazury, hvor der er ”højt til loftet”, hvilket vi har boet på i alle årene i forbindelse med vores børne- og familieferier, hvor vi har været op til små 100 personer fordelt på ca. 30 familier! Men vi har også samarbejde med flere 3* hoteller og campingpladser.

Har man lyst og økonomi til et luksusophold, har vi kontrakt med et tysk bureau, der ejer det lille krydstogtskib, Classic Lady, der kun har 20 dobbeltkabiner. Man bestemmer i store træk selv sejlruten på søerne, og opholdet er inkluderet ½-pension.

Fra Sjælland er det rimeligt let at komme til Mazurien med bil og Stenaline via Karlskrona-Gdynia. En anden mulighed er færgen til Swinoujscie, men så bliver køreturen i Polen lang. Endelig er der billige fly til Warsawa eller Gdansk - evt. med Wizzair.com fra Malmø.

Hotel Mazury i Gizycko